Thursday, December 1, 2016

Gambar Convo

Hi

Sekarang dah nak hujung 2016 . I graduate 2015. Sekejap betul masa berlalu. gambar2 convo pun i tak masukkan dalam album lagi. Payah juga dunia canggih ni sebab tahu semua nya tersimpan rapi dalam laptop and phone. Makanya, nanti la print masuk album. Nanti time nak tunjuk cucu , menggelupur nak buka laptop tunjuk. Kalau laptop masih sihat walafiat lah. Kalau thumbdrive masih wujud . Tapi tak feel nak belek memory lama dari laptop atau phone. Untuk mengelakkan hilang, i letak dalam blog dulu lah. 

Haritu convo i upah photographer, murah aje budak Badi ni cas. So kami kongsi2 4 orang. Gambar lawa dan kualiti siap edit sekali. Sayang la tak simpan gambar , nasib baik lah geng  i semua semangat nak photoshoot ! Harga tak mahal pastu kongsi lagi ramai2 hahaa. Time degree dulu tak shoot apa2 pun. Macam kelam kabut je .





















Sebenarnya banyak lagi . Sebab si Badi ni bagi semua gambar . Sporting si Badi ni. Pasni ingat nk continue phD terus selagi otak masih jalan. InsyaAllah nx year. KOT . next year pun lagi sebulan je hahaaa tapi grad 10 years later agaknya sebab phD ni susah nak kena detail sangat.Nyampah i.  Oh haritu ada tanya no budak Badi ni.. ni no dia 012 999 9139.

Toodles!







Wednesday, November 30, 2016

Trip To Legoland

Hi

Yippie ! Finally sampai juga Legoland. Memang sampai2 je dari jauh dah nampak hotel Legoland tu. Kan warna warni kan hotel nya macam Lego, excited la budak2 ni tak sabar nak keluar kereta. Kereta belum settle parking lagi dah nak buka kereta terjun. 


Area parking kat luar Legoland tu like a open space parking. RM10 per entry ! Ni dah cuti sekolah maybe meriah sikitlah. 


Lepas parking and nak ke Legoland tu nak kena jalan sikit lah. Tak jauh pun cuma kalau macam budak kecik yang nak berdukung tu baik korang standby stroller. Sebab kat luar Legoland tu xde sewa stroller. Kat dalam Legoland baru boleh sewa. 


Harga tiket sekarang. Masa i pergi tu dia kata budak bawah umur 3 tahun free . So korang jangan lupa bawak MyKAd anak korang. Masa i pergi tu tak bawak mykad Adam so dia macam tak caya la Adam ni bawah 3 tahun. Then we just pay jela..tak caya sudaaahhh yang penting i datang jauh dari Seremban nak bawak anak pergi Legoland. hehee so takkan tak jadi pergi pulekk. Plus seronok tengok muka Adam and Noah excited. Cuma waste la kalau dah free kann biar la free hehehhh. 

Jangan lupa bawak MyKad anak korang tauu !! Plus if under 3 tahun bukan semua activity sesuai pun..diorang ni sibuk nak tengok je tapi main nya taknak sangat. Activity pun lebih kepada budak2 yang dah besar sikit macam 4 tahun ke atas. 3 tahun ke bawah kena pilih2 sikit. 


Ni i dapat dari website tapi masa i pay haritu satu kepala macam RM149 harga dia. 

Nanti before masuk dia akan cek bag kita dulu. Makanan tak boleh bawak masuk ok. So better korang makan siap2 bagi kenyang sebab diorang jual makanan kat dalam ni harga mahal sikit. Kalau kita orang Malaysia rasa mahal la. Yang mat saleh bulu dada perang tak rasa apa la kan duit ringgit jatuh lagi nih hehh. 


 I beli air ribena kat dalam ni harga RM6 . Kalau korang gigih nak simpan sorok makanan dalam baju, try ahh . hahaa . Kalau security tanya "ini apa bonggol2 ni "...u jawab je u makan terlebih steroid. sibuk je. 







Dah jalan jalan suku baru teringat nak snap photo stroller haha. Ni sewa stroller RM59 satu stroller. Deposit RM50 ..kira sorang kena pay RM109 . Dia ada dua jenis..satu yang single seat, lagi satu yang double seat. Acah stroller macam anak kembar lah. Tapi i bijak..i tahu  banyak tenaga yang diperlukan untuk tolak stroller yang duo seat yang dua budak duduk sekaligus tuh. hihiii. So kita sewa dua single stroller jadi setiap kilo budak kenit dua orang ni kita bahagi. Japgi i penat, husband i pulekkk tolak . Gilir2 gitu. 


Sebenarnya kitorang lupa bawa stroller.  Masa tengah masukkan barang dalam but kereta...husband i beriya la puji kereta .... "eh besar betulll but kereta ni." duk ulang2 siap kata ni kita dah letak banyak barang pun masih banyak space nii. ..padahal lupa letak stroller dalam but memang la nampak luas but nya ! hahahh 






Tengok budak dalam stroller tu hiihihih bawah umur 3 tahun lettewwww. For me best tempat2 dia, memang excited la bila tengok. I yang tua ni pun excited. Adam and Noah excited tapi excited nak tengok jela. hahaa . 




Ni kat dalam Ninjago tu. Yang frame2 tu salasilah ninja lah gamaknya. Kalau anak korang gila character Lego , memang excited lah. 










Airport. Bomba lah macam2 ada. 











Burger Junction. Banyak stall makanan dalam ni cuma harga dia lerrr. Tapi cuti sekolah maaaa kasi chann la. 



Semua tempat2 ni i sekali lalu je. Tak masuk pun. Anak i nak duduk dalam stroller je tengok2.















Mula2 masuk nampak patung2 susun guna Lego ni excited lah pastu lama2 hehhh sebab semua tempat ada Lego ni.



Budak2 kalau umur 5 tahun suka la benda2 ni sesuai dengan age dia. 






Hati i meronta2 nak naik benda alah ni hahaaa tapi apakan daya. Anak i menjerit kalau i pergi. 












Isham tak bagi i letak gambar dia dalam blog ke apa hahaa. opsss stailista !







Husband is the best photographer ever. Tengok muka i terus exotic. Biawak sangat muka i. 


Ada small2 waterpark semua. Cuma well umur yang atas 5 tahun baru sesuai ni. Kalau Adam Noah tidur dalam stroller mau  i pergi join terjun naik boat nih. 




 Comel kan. Dia yang beriya beli tshirt Legoland hahaa. 



 Diorang seronok tengokkk !





Surau, toilet , tempat makan semua ada ! For me best juga la Legoland ni. Nanti Adam Noah umur 6 tahun i bawak lagi. Skang kalau bawak pun x sesuai sangat aktiviti hehe. 



















Kitorang jalan dalam 1 jam je pastu balik. Plus panas pun kita pergi tengahari. Legolandni very open xde tempat teduh sangat. Tak semua tempat i pergi pun. Actually luas lagi tapi dah diorang ni cranky dah muka macam merayu nak balik hotel. 


Pesanan khidmat masyarakat..

- Bawak MyKad anak kalau bawah 3 tahun sebab masuk free since bukan semua mainan sesuai dengan ketinggian diorang kenit ni. 

- Makan siap2 kenyang kalau taknak bayar mahal . hehehhh . Tapi alang2 dah bayar tiket seharian baik main habisan. Makan sekali dalam tu. 

- bawak payung atau topi sebab panas 

- kalau jenis menggelupur dengan sinaran UV takut gelap bawak sunblock.

- bawak stroller kalau anak x larat jalan. better standby stroller. Kalau dah ada stroller buat apa sewa lagiiii hhihi. 

Tu je. Overall for me Legoland best cuma ikut kesesuaian umur budak. 


Toodles.







Monday, November 28, 2016

3 Minutes Natural Makeup

Hii

Sebenarnya makeup ni tak susah mana. Yang payah tu nak mula dengan basic . Nak pakai mana dulu and apa yang perlu dipakai untuk nampak berseri dari rupa biasa tanpa perlu makeup tebal.  Sampai lepas habis degree umur 23 pun i takde alat makeup sebab x reti hehh.  Then lepas jadi blogger la mula jinak2 sikit sebab baru tersedar yang rupa i tanpa secalit makeup bukan lah seperti Miranda Kerr mahupun Gigi Hadid hahaa. 

Tapi tak pasti alat makeup apa yang perlu. Adakah dengan memakai foundation saja ? Dulu i ingat pakai foundation je untuk natural beauty hahaa lepas tu ramai tegur nampak pale. I ingat memang i pale dan hodoh and takde harapan dah. Rupanya perlu at least selapis foundation ( kalau kulit bersih pun perlu untuk UV protection )  dan untuk ratakan tone skin dan sedikit warna ( blusher , liptick at least ) untuk kasi seri naik. 

Pom pom pommmm dengan itu, Luminous Series launch 3 Minutes Makeup Challenge. 
Since laki suka bising kita orang perempuan bersiap lama kann ! Nah ni 3 minit je siap !

Dalam set akan dapat..

- makeup bag
- Flawless Treatment Foundation cushion
- Perfect Lash mascara
- Master Ink eyeliner
- Lip matee ( boleh pilih warna yang korang suka )
- Lip n cheek stain ( boleh buat blusher and pemerah bibir)
- Lip butter balm ( saja bagi nak meriahkan set hehee sebab lip balm ni ramai gila beli so nak bagi semua orang tryy )


Set lengkap untuk seharian ! Nak pergi kenduri ke, office ke, nak pergi shopping ke semua sesuai with this look ! Warna lip matte korang boleh nak warna apa tauu :)






FLAWLESS TREATMENT FOUNDATION
hanya tap tap tap kan sponge. Foundation dr Italy. Coverage and takyah bedak lagi ! Flawless treatment foundation cushion ni limited edition .






MASTER INK EYELINER
Mascara dari Korea. Sekali calit je dah hitam. Sangat senang and sesuai untuk beginners yang baru jnak nak pakai eyeliner !




PERFECT LASH
 
Mascara fibre. Dari Korea. Anti smudge. Takkan comot, takkan mata panda ! Kalau apply kat bulu mata bawah pun boleh. Tapi i x selalu apply kat bulu mata bawah sebab nanti mata nampak besar sangat hihii. 

Yang i apply kat bulu mata bawah sekali. Ni i balik kerja petang. Memang x smudge hehee




LIP AND CHEEK STAIN
Our organic lip n cheek stain. Tak oily. Apply sikit di pipi dan ratakan guna jari !



LIP MATTE
Lip matte ni korang boleh buat as blusher jugak sebenarnyaa ! Luminous punya lip matte sangat pekat, tahan lama dan tak berketul. Sekali calit je dah pekat.  Minum tak melekat kat cawan. 

Boleh pilih warna nak yang mana satuu !



 MAKEUP BAG
Makeup bag pun dapat sekalii. Senang nak hangkut pergi mana2 ada set makeup kit camnii !






Ni semua yang akan dapat dalam limited edition makeup kit Luminous ! 



Cakk ! Selalu seharian i apply makeup begini je. Dah nampak berseri sebab i jenis tak suka tebal. Dah suami pun tak suka perempuan makeup tebal. Yang dalam gambar ni i apply lip matte code : SATISFIED.



Lelaki ni kemain kata suka natural beauty, kata tak suka pompuan makeup tapi bila bini keluar muka togel tahu pulak kata nampak pucat. hahaa. Macam my husband pun memang tak sukaaa langsung pompuan makeup lagi2 yang ada bulu mata palsu. Tapi masalahnya lepas bersalin bibir i dah tak pink lagi, mata i ada sedikit lebam, kulit muka i jadi pale kuning dari masa zaman anak dara kulit pink2 sikit. Skang kuning je jadi. 

 I dah buat pemerhatian dan kajian dari beberapa tahun lepas dah. Sebenarnya istilah natural beauty lelaki is begini..


found this on facebook. hahaa so truee.  Apply sikit je makeup tapi beza banyak kan ! Sebelum lawaaa tapi pucat....selepas glowing terus walaupun makeup tipis !



Thats why i launched limited edition Luminous 3 Minutes Makeup Kit Challenge ni.


Pasni ni para boyfriend dan suami jangan nak tanya tanyaa "awak lamaa lagi ke nak siappppp !!"


Korang boleh jawab..


"3 minutes je banggg !" hahaa..


Jimat RM11O ! Kalau nak beli satu2 total mahal tapi ni set limited edition ni memang murah.  Dapat semua di bawah ni tau :)

Limited edition 3 Minutes Makeup Challenge by Lumious. 

WhatsApp to order

Luminous 
016 250 9143 








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...