Tuesday, January 3, 2017

Bahagian Paling Mahal !

Hi

Dalam2 banyak bahagian badan, Paling semangat nak nampak muka dan berpakaian cantik sepadan. Paling ambik masa untuk mix and match. Tudung nak padan dengan baju, handbag nak padan dengan kasut. Kalau makeup warna lipstick nak kena padan dengan eyeshadow dan mood . Sekecil2 bahagian daerah wajah semua nak teliti. Dari lukis kening , eyeliner , mascara, tepek foundation, eyeshadow, blusher...apa lagi ? Cuba sebut. 

Tapi dah cantik2 berseri berpakaian kemas cantik warna matching tu....miss V jaga juga ke tidak ? Bahagian paling tersorok dan topik paling malu untuk dibualkan secara terbuka. aishh. Paling2 berani tanya pun pada mak hehhh.  Kalau tak reti makeup, boleh tengok youtube je. Jutaan  video tutorial tersedia. Tapi kalau bab miss V bahagian terpaling mahal , tahu tak caranya nak jaga miss V kita?

Nah guna ni ! Dari zaman remaja lagi i dah berjinak2 dengan Lactacyd feminine wash ni. 


Pencuci miss V yang paling lemah lembut untuk penjagaan miss V. Bahagian miss V tak boleh guna sabun sembarangan sebab pH bahagian miss V lain tahu tak adik2 dan kakak2 sekalian. Kalau tak jaga , nanti mula lah gatal dan jangkitan. Lactacyd ni berunsurkan milk essence ( susu ) . Dalam susu ada lactoserum dan lactic acid yang memang naturally ada pada bahagian miss V kita. Pastu milk essence ni membantu mencerahkan bahagian miss V kita . Macam mandi susu lerr, miss V pun nak jugekk.


Setiap wanita ada keperluan yang berbeza untuk miss V. Sebab Lactacyd datang dalam banyak jenis. Kena pilih ikut kesesuaian lifestyle korang. Patutla Lactacyd ni jenama no 1 feminine wash kat Malaysia . Kalau tengok kat pharmacy, jenama Lactacyd yang paling berderet sekali kat rak kedai. Banyak jenis untuk dipilih. 


White Intimate – For the Stylish 
Benefit: fairer skin within 4 weeks

Revitalizing – For the Cheerful and busy women in need of relaxation 
Benefit: Use 2x daily for smoother and firmer skin in 12 weeks; 80% experience skin firming

All Day Fresh – For the adventurous 
Benefit: Specially formulated with extra herbal essences for long-lasting freshness

Soft & Silky – For the Ultra Feminine
Benefit: Enriched with 10% extra milk for extra moisturisation to nourish and smoothen V

Feminine Hygiene – For the Practical Lady 
Benefit: Give your V natural care and protection for extra-care days with a balanced pH level, 24/7. Keep itching, irritation and odor away with delicate care and protection

Cool & Fresh – For those who are on the go and sporty
Benefit: Stay and energized with the cooling freshness of natural non-drying menthol essences


I guna Lactacyd feminine hygiene ni . For the practical lady..yeszaaa. Natural V care and protection. 


Terpaling i suka, sebab Lactacyd feminine wash ni ada few sizes 250ml, 150ml and 60ml. Kalau kat rumah i beli yang paling besar 250ml boleh tahan untuk 100 cucian. Lactacyd ni pekat , so 2.5ml setiap cucian cukup dah ! Kalau pergi keluar rumah, travel i akan bawa yang 60ml je in my MUST HAVE KIT .





Dah siap sedia dalam toilet. Memang tak boleh lupa atau tinggal. Setiap kali penggunaan , tuangkan 2.5ml kat tapak tangan. Lactacyd feminine wash ni like the only brand yang guna milk essence to maintain lactoserum dan lactic acid kat miss V kita.






Dalam my MUST HAVE KIT bawa yang size 60ml. Memang tak boleh tinggal. Lagi2 kalau buang air kat public toilet yang diguna ramai boleh imagine tak berapa banyak bacteria yang ada. Tak selesa rasa kotor . Baik bawak siap2 ! Lepas tu boleh teruskan shopping hehehh. 

So far this is the best feminine wash yang i pernah guna plus susu dalam Lactacyd feminine wash ni mencerahkan miss V. So far i tak pernah kena jangkitan. Silalah jaga miss V anda sebagaimana anda menjaga penampilan okayy ! Bahagian paling tersembunyi dan paling mahal untuk wanita.




Sekarang boleh beli Lactacyd feminine wash dengan potongan harga 20% di Giant and kalau beli Lactacyd 150ml dari Watson akan dapat charms. Harga murah je . Sangat mampu milik. Korang boleh dapatkan sample dari website Lacatcyd untuk cuba. Tapi confirm korang akan pergi beli lepas try sample. 

Dapatkan sample kat website ni....click untuk dapat sample percuma !

















7 comments :

  1. Nak sample utk isteri boleh tak? hehe...

    ReplyDelete
  2. memang follow sesape buat review pasal lactacyd ni.. senanye tak konfiden nak guna mana2 feminin wash. ade kate tak elok. tapi brand ni tengok ramai review rasa nak guna pulak la lepas ni. thanks for review

    ReplyDelete
  3. Before ni dapat sample je, dah try memang best. ^^

    ReplyDelete
  4. Kalau keluar jarang bawak sebab tak pernah bawak handbag/beg.. hehehe.. cuma di rumah n office je yang ada setakat ni.

    ReplyDelete
  5. Muja pun guna lactacyd ni.. Mmg best..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...