Pages

Thursday, September 14, 2017

hormon 'mudah tersentuh'

Hi

Adam nak masuk 5 tahun, Noah will be 3 next year. Sangat cepat masa berlalu , jam tangan i pun tak ingat letak mana. Sekelip mata , macam sekelip mata semua benda. This year i sangat busy , lagi rasa diorang cepat membesar. Pergi sekolah pagi , balik petang, suap makan main ajak tidur then esok pergi sekolah lagi. What a life. 

I jenis mak yang bukan straight away attach kat anak lepas bersalin. Masih rasa macam sesi berkenalan lagi. Rasa sebak je tengok baby keluar dari perut i tapi untuk develop love and kasih tu need time. Rasa macam stranger . Tak tahu la korang macam mana, tapi i jenis camtu la. hehhh mohon jangan keji. Thats why la Allah jadikan ibu keluar susu so that time breastfeed kita bonding time gituuu. Bela Digimon dulu pun gigih bangun tengah malam click click cuci berak Digimon bila Digimon bunyi. 

Tak cuci takut mati pulekkkkk , kang nak bela dari kecik lama nak tunggu iols tak sabar nak battle dengan Digimon orang lain ni ! Dulu time Noah, memang rasa tak boleh handle,  tak boleh sayang and boleh ke nak sayang ramai2 ni...secara adil ! Sekarang bila tengok Noah, rasa sayang sangat la kat kenteng cokelat ni. Nama manja Noah now is Dedek Noah...


See my kenteng cokelat...



Noah kenteng




 Adam mushroom


Since jadi mak, hati cepat tersentuh cepat nangis cepat sebak cepat rasa serba salah. Eh semuanya cepat. Rasa takut sangat hilang diorang. Rasa bersyukur. Hormon 'mudah tersentuh' makin berleluasa .

Sekecil2 benda nak bergelinang air mata...semuanya 'awww cepatnya besar. dah besar dah anak aku. sedih'

Tengok diorang meniarap, merangkak....'awww cepatnya besar. dah besar dah anak aku. sedih'

dengar diorang ketawa....'awww cepatnya besar. dah besar dah anak aku. sedih'

tengok diorang pegang botol susu sendiri....'awww cepatnya besar. dah besar dah anak aku. sedih'

dengar diorang read A B C and 1 2 3 ( even in tunggang langgang version hehe) ...'awww cepatnya besar. dah besar dah anak aku. sedih'

Development sikit2 sampai skang semua nak rasa sebak...'awww cepatnya besar. dah besar dah anak aku. sedih' .


Hormone 'mudah tersentuh" ....

Haritu dengar one of them bersin, i nampak hingus leleh so cepat2 i pergi lari amik wet tissue nak lap hingus. Tengok eh Adam dah lap ....'awww cepatnya besar. dah besar dah anak aku. sedih'  . 


"pandai Adam lap ingus sendiri , so clever' ...sambil usap2 kepala Adam.

Sesi hormone 'mudah tersentuh ' berlangsung selama 1 minit between me and Adam package cium2 sedut pipi sekali. Then i toleh ke kanan nampak Noah...
-
-

-
--

--
-
-
-

-
-
-
-
--











Rupanya salah orang. Noah yang bersin ingus. Beriya i 'mudah tersentuh' hormone with Adam. 

hehh sorry Noah . Baru anak dua, dah terkeliru. Kalau anak 5 mungkin i pergi cuci berak orang lain. herrhhhh

Toodles..



15 comments:

  1. HAHAHA. okay yg hingus tu lawak.

    ReplyDelete
  2. awal-awal...awww..sweeet la mommy namee ni.
    dah sampai hujung...terus gelak..hahaha.jadi lawak pulak.

    ReplyDelete
  3. Makin meningkat berusia memang cepat sensitif dan emosi.. Tapi emosi yang baik oklah tu, perempuan kan senang nak sedih... hihi

    ReplyDelete
  4. hahahaaa... kalau anak 5, huru hara panggil nama anak...yang lain datang..

    ReplyDelete
  5. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAH

    ReplyDelete
  6. hahahaha

    kelakau laaa

    senyum sorang2 baca =D

    ReplyDelete
  7. hhaa. ok ending cerita dia lawak :D

    ReplyDelete
  8. hahaha. apapun dua2 sesangat comel :)

    ReplyDelete
  9. Memang seronok kalau ada anak ya sebab tu famili sentiasa ceria ......

    ReplyDelete
  10. hahahahahahaha...can't stop laughing..dengan gambar noah berhingus kena close up..hahahaha..adoiii..

    ReplyDelete
  11. HAHHAHHAHA dah leh geng dgn uwan2...lupo madang! hehhe

    ReplyDelete
  12. kelakar sangat bila part zoom muka nampak hingus..hehe

    ReplyDelete
  13. Hadoi sakit perut baca entri kak Namee 'awww cepatnya besar. dah besar dah anak aku. sedih'
    And part zoom muka Noah meleleh hingus memang sakit perut ahh nasib baik hingus tak masuk dalam mulut.

    Btw my sis pun sama, tengok anak merangkak 'awww cepatnya besar. dah besar dah anak aku. sedih'
    Tengok anak naik tangga dengan merangkaknya terus 'awww cepatnya besar. dah besar dah anak aku. sedih' sambil kiss kiss pipi anak dia

    ReplyDelete
  14. hihi hingus tu terbiar je, kadang dia sapu sendiri sampai sememeh jadi muka tu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...